Oto kilka pomysłów na wiosenne menu weselne:
- Przekąski: Tartaletki ze szparagami i porem, koktajl krewetkowy, kozi ser i crostini figowe
- Sałatka: Mieszanka warzyw z truskawkami i dressingiem makowym, sałatka szpinakowo-truskawkowa z balsamicznym winegretem, sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych z cytrusowym winegretem
- Przystawki: Kotleciki jagnięce z miętowym pesto, grillowany łosoś z sosem cytrynowo-koperkowym, piccata z kurczaka
- Dodatki: Pieczone szparagi, pilaw z dzikiego ryżu, smażone warzywa wiosenne
- Desery: Tartaletki cytrynowe, Ciastko truskawkowe, Ciasto marchewkowe
Dobrym pomysłem jest włączenie do menu składników sezonowych, takich jak szparagi, truskawki i jagnięcina, aby stworzyć dania aromatyczne i pasujące do sezonu wiosennego. Odrobiny świeżości i lekkości możesz dodać do menu także poprzez dania takie jak sałatki i grillowane owoce morza.