Zapewnij płynną pracę dzięki prostym potrawom weselnym

Najlepsze wesela to takie, na których goście od początku do końca czują się swobodnie. Częścią tego jest zapewnienie, że nie będzie paniki, że zabraknie niektórych produktów spożywczych lub że będziesz miał szczęście, jeśli otrzymasz ciepłe jedzenie. Prawda jest taka, że jest wiele rzeczy, które mogą pójść nie tak, a niektóre z nich tak się stanie.

Zatem zastanawiając się, jak zaspokoić głodnych gości, należy starać się wybierać potrawy, które przejdą test smaku, są stosunkowo proste w przygotowaniu i które wytrzymają dłuższy czas.

Przystawki

Jeśli chcesz zachować zasady prostoty, dobrze przygotowana zupa to świetny sposób na rozpoczęcie posiłku. Wybór zupy zależy od kilku głównych czynników. Najlepszą logiką, jaką można zastosować, jest praca od dania głównego lub najważniejszego.

Zupy występują w wielu postaciach, od lekkiego bulionu po cięższe, zagęszczone mięso i warzywa w zimowych stylach. Należy zatem wziąć pod uwagę porę roku i potencjalne warunki pogodowe. Jeśli jest to ślub w lecie, rozsądnie będzie zaproponować gościom coś lekkiego, może nawet klasycznego minestrone. Taka klarowna zupa oznacza, że jest łatwa w podaniu i zapewnia wspaniałe poczucie okazji.

Dania Główne

W przypadku dań głównych najprostszą opcją są zwykle standardy takie jak „beef bourguignon” lub „coq au vin”, ponieważ z czasem powinny one poprawić smak.

Jednym z powodów, dla których te dania często pojawiają się na weselach, jest to, że wolno gotowany drób lub wołowina jest idealna do serwowania i wytrzymuje nagrzewanie przez kilka godzin. Bardzo apetyczny jest także aromat bogatych mięs gotowanych w winie.

Jeśli planujesz wesele w środku lata, rozważ „Quiche Lorraine”, ponieważ można je przygotować na zamówienie i podawać na ciepło lub na zimno. Wspaniałą rzeczą jest to, że to klasyczne francuskie danie imprezowe można przygotować z boczkiem lub bez. Stare powiedzenie „prawdziwi mężczyźni nie jedzą quiche” nie ma zastosowania, gdy świeci słońce, a Sauvignon Blanc jest doskonale schłodzone. Można to oczywiście podawać z wieloma kuszącymi dodatkami. Niezależnie od tego, czy oferujesz z boku sałatki zielone, czy sałatki ziemniaczane, istnieje wiele odmian, które dobrze się sprawdzają.

Desers

Desery mogą naprawdę przypieczętować transakcję, że tak powiem, ponieważ po wszystkich przemówieniach Twoi goście będą mieli ochotę na odrobinę lekkiej energii z cukru! Deser lodowy zadowoli większość ludzi, a na zakończenie posiłku rozważ klasyczny bałagan Eton . Dzięki połączeniu letnich owoców i śmietany znajdzie się kilku fanów tego typu finału przedłużonego lunchu lub kolacji. Jeśli nie chcesz podawać w osobnych miseczkach, warto pomyśleć o weselnym drobiazgu z dużą ilością truskawek i bitą śmietaną. Najmłodsi goście będą Cię za to kochać!